Dobar organiziran ormar ne samo da olakšava svakodnevno odijevanje, već i čuva vašu odjeću, čini prostor preglednijim i pomaže vam da bolje iskoristite dostupan prostor. Evo nekoliko tajni koje će vam pomoći da svoj ormar pretvorite u dobro organiziranu oazu stilskih mogućnosti.

1.Sortiranje po kategorijama

Prvi korak prema dobro organiziranom ormaru je sortiranje odjeće po kategorijama. Grupirajte slične komade zajedno – majice, hlače, suknje, haljine, jakne i ostalo. Ovo olakšava pronalaženje željenih komada i smanjuje nered.

 

  1. Vješalice i police

Koristite vješalice za odjeću koja se gužva teško, poput košulja, bluza i jakni. Za presavijenu odjeću koristite police. Ovo će sačuvati oblik odjeće i omogućiti vam brži pregled sadržaja ormara.

 

  1. Kutije i košare za dodatke

Sitnice poput dodataka, čarapa i rublja često mogu stvoriti nered u ormaru. Koristite kutije ili košare kako biste ih organizirali. Označite svaku kutiju kako biste znali što se unutra nalazi i izbjegli nepotrebno pretraživanje.

 

  1. Sezonska rotacija

Ne nosite sve komade odjeće tijekom cijele godine. Sezonsku odjeću koju trenutno ne nosite spremite u kutije ili vreće kako biste oslobodili prostor za trenutno nosive komade. Ovo će vam olakšati odabir odjeće koju zaista nosite.

 

  1. Donacija i odbacivanje

Redovito pregledavajte svoj ormar i budite iskreni prema sebi. Ako odjeća više nije u skladu s vašim stilom ili veličinom, razmislite o donaciji ili odbacivanju. To ne samo da oslobađa prostor, već i čini dobro djelo.

 

  1. Iskoristite vertikalni prostor

Iskoristite vertikalni prostor u ormaru. Vješalice s više nivoa ili vješalice za cipele mogu vam pomoći da iskoristite prostor blizu stropa ili poda. To je posebno korisno u manjim ormarima.

 

  1. Označite police i prostor za sve članove kućanstva

Ako ormar dijelite s partnerom ili članovima obitelji, označite police i prostore kako biste znali čija je odjeća gdje. To će smanjiti konfuziju i olakšati svima pronalaženje svojih stvari.

Slaganje odjece u ormar

  1. Redovito održavajte red

Nakon svakog nošenja, vratite odjeću na svoje mjesto. Redovito održavanje reda spriječava ponovno stvaranje nereda u ormaru.

 

  1. Organizacijska pomagala za ormar

Investirajte u različita organizacijska pomagala poput kuka, vješalica, pregrada i držača za cipele. Ova pomagala vam pomažu bolje iskoristiti prostor i održavati urednost.

 

  1. Minimalizam

Razmotrite koncept minimalističkog ormara. Imajte samo komade odjeće koje redovito nosite i koji odražavaju vaš stil. To će pojednostaviti izbor i smanjiti gužvu u ormaru.

Dobra organizacija ormara zahtijeva malo truda i redovito održavanje, ali se isplati. Imat ćete bolji pregled nad svojom odjećom, lakše ćete pronalaziti željene komade i svakodnevno odijevanje će postati užitak umjesto izazova.

-Oglas-

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here